У нас стартира националният етап на международен конкурс за млади хора

Тази година ще се проведе 47-ият международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО. Всяка държава, която се включи в него, провежда национален етап, който се организира от задължените пощенски оператори и писмата се изпращат чрез тях. За нашата страна това са Български пощи.
В конкурса могат да участват само деца, които са на възраст до 15 години. Творбата трябва да е на тема “Представете си, че сте писмо, пътуващо във времето. Какво послание искате да предадете на своите читатели?“. Участниците трябва да пишат така, сякаш изпращат писмо до приятел, близък, известна личност и т.н. Писмото трябва да е не повече от 1000 думи, като текстът в него не бива да упоменава името на държавата на автора, не трябва да има и политически или религиозни мнения.

Съчиненията се изпращат не по-късно от 31 март 2018 година. Писмото на победителя в националното класиране ще бъдепрепратено за участие в международната надпревара.

Писмата се изпращат на адрес: „Български пощи” ЕАД, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София, за Иванка Паунова.  Трябва да се добави и придружително писмо с  информация за автор: три имена и адрес; пол, възраст, дата на раждане; име и адрес на училището, клас; копие от ученическата карта; телефон за връзка.

От Български пощи уточняват, че отличените послания ще получат своите награди и поощрения по пощата в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.