Унищожиха над 430 кг. наркотици на стойност около 23 млн.лв.

432 кг. наркотични вещества бяха изгорени в инсинератора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда през вчерашния ден. При процедурата са унищожени 331 кг. марихуана, 69 кг. хероин и 20 кг амфетамин. Близо 23 милиона лева е общата стойност на унищожените наркотици по т.нар. цени на “пазара”. Наркотиците са задържани от правоприлагащите органи – Агенция “Митници” и Министерство на вътрешните работи.Последната подобна процедура по унищожаване бе преди около два месеца, когато бяха изгорени 360 кг. кокаин.
Само тези количества наркотични вещества, за които има влезли в сила присъди или за тях са издадени постановления на прокуратурата, могат да бъдат унищожавани.
От Агенция “Митници” посочват, че 74 процедури по унищожаване на наркотици с общо количество близо 50 тона вече са организирани и осъществени.
А в света тази процедура се извършва и на открито. В мрежата могат да бъдат открити подобни клипове, на един от който се изгарят наркотици за 385 млн. долара.