В началото на ноември въвеждат зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

В периода 1-15 ноември, в зависимост от атмосферните условия, ще бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна. Това информират от Агенция “Пътна инфраструктура”. На Национално съвещание на пътните управления са докладвани наличните към момента количества суровини – сол, пясък, луга и техника, с които да се обработват настилките през първите по-студени дни по високопланинските проходи и съоръженията – “там предпоставките за заледявания рано сутрин са най-големи”, уточняват от АПИ.

“Създадената организация за обработка на настилките при влошаване на времето трябва да е на нужното ниво и за фирмите за пътно поддържане, които не изпълняват поетите ангажименти, ще приложим цялата строгост на нормативната уредба”, категоричен е инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, в чийто ресор е поддържането на пътната инфраструктура.

Макар че времето навън все още не ни кара да мислим за зимата, от АПИ вече призовават шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.