Тази събота изтича валидността на годишните винетки за 2014 г.

  585 хиляди винетни стикери от всички видове и категории са продадени до момента, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Напомняме Ви, че продажбата на винетки за 2015 г. стартира още на 15 декември миналата година. Шофьорите, които все още не са закупили винетки за своя автомобил, може да го направят от дистрибуторската мрежа . Тя включва бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др. В противен случай от 1-ви февруари те вече подлежат на санкция в случай че шофират без нужния стикер извън населените места. А цените на винетките за 2015 г. остават непроменени – годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната – 25 лв., а седмичната – 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за тежкотоварните камиони и автобусите.

  Над 6,3 млн.  винетки са продадени през 2014 г. по данни на Агенция „Пътна инфраструктуа”. Начислените приходи са над 224,6 млн. лв. Те са с близо 2 млн. лв. повече спрямо 2013 г. А колко ще са за тази, предстои да разберем в края на годината.

  Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места. А те включват над 3300 разпространителски пункта. 

СПОДЕЛИ