Утре вечер стартира тридневният ретро фестивал „20-те години на ХХ век в Станимака“

Утре вечер, 25-ти септември, започва тридневния ретро фестивал „20-те години на ХХ век в Станимака“. Той е част от Есенните празници на изкуствата в Асеновград, предлага богата програма и обещава незабравими емоции на гости и участници.

100 години назад във времето, в епохата на 20-те, ще ни върнат в следващите три дни сдружение „Станимашка фотографчийница“ и Театрална работилница за мечти. Всяка вечер точно в 18:00 ч. дворът на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски” и дворът на Консулатото ще станат сцена, на която ще дефилира мода от 20-те години на миналия век, ще звучат стари градски песни от гостуващи групи от Димитровград, Ще има премиери на 4 изложби (от които две иновативни), театрален етюд, прожекция на два тематични филма. Ще има изненади с подарък за всички гости и елегантно фото. За финал и разкош, Театрална работилница за мечти ще подари на асеновградчани авторския благотворителен и хитов спектакъл „Прокшинитра” (Сватовница).

Фотограф: Атанас Диков

Всичко това ще се случва в две локации, като основното място със сцена, подиум и екран ще е дворът на читалище „Св.Преподобний Паисий Хилендарски“ на ул. „Кирил и Методий“. А на дефилето са поканени всички, казват организаторите.

Програма:

Ден първи: 25.09.20 г.

18:00 ч. – откриване на фестивала с дефиле по улица „Свети свети Кирил и Методий” – гостува Фото „Бленда Ретро”. Премиера на изложбата „Снимки пазят времето в образи“. Премиера на арт инсталацията „Пост кард“. Ревю Арт Деко, мода от 20-те години на ХХ век. Премиера на филма „Табак“.

Ден втори: 26.09.20 г.

18:00 ч. – Дефиле по улица „Свети свети Кирил и Методий”. Фото „Бленда Ретро”. Премиера на арт инсталацията „Преди и сега“. Премиера на изложбата „Старият Асеновград“. „Фотограф ли!“ – Етюд – намигване на „Театрална работилница за мечти“ по повод 170-годишнината от рождението на Иван Вазов. Премиера на филма „Изгубеният Асеновград” – първа част.

Ден трети: 27.09.20 г.

19.00 ч. – „Прокшинитра“– авторски благотворителен спектакъл на „Театрална работилница за мечти“ – комплимент към асеновградчани.