В библиотеката на Асеновград откриха книга, с която е бил награден д-р Грудев

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев бе изненадан от екипа на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Библиотечните служители случайно са открили книга, която е с лично послание към градоначалника. То гласи: „Учителският съвет при ЕСПУ „Владимир Илич Ленин” награждава Христо Грудев за отличен успех и примерно поведение“.

Произведението е сборник от разкази пътеписи на Светослав Минков. Книгата е била връчена лично от директора на училището през 1977 г. на 16-годишния тогава Христо Грудев. Творбата е открита измежду десетки кашони с дарени произведения. „Екипът на културната институция се радва, че произведението е попаднало на точното място“, казват от Градска библиотека.

Книгата върна мислено кмета на Асеновград в ученическите му години – в Xб клас. С умиление той си припомни хубавите моменти, пренасяйки се назад във времето. Веднага се сети за деня, в който е бил удостоен с наградата. Доктор Грудев сподели, че произведението му е връчено по повод успешното завършване на учебната година. Разказа също, че в домашната библиотека семейството му е имало над 4 000 произведения. Родителите му са обичали четенето. Той е наследил любовта към книгите от тях. А сега децата му продължават тази традиция и четат с удоволствие. Книгата с разкази пътеписи на Светослав Минков остава във фонда на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.