В нова зала започна тренировки новият клуб по карате киокушин в Асеновград – „Оками Дожо“

В нова зала, широка, уютна и напълно готова в нея да тренират и да се създават победители, снощи стартира и първата тренировка на най-новия спортен клуб в Асеновград – „Оками Дожо“.  В него, макар и нов, тренират добре познати със спортните си успехи имена. Треньор е сенсей Петко Чирпанлиев, а в редиците на клуба са състезатели, доказали се многократно и на републикански, и на международни състезания, както и много правещи своите първи стъпки в карате.

„Оками на японски означава вълк. Спряхме се на това име, защото вълкът за мен е на върха на хранителната верига, най-силното животно, не подлежи на дресировка, силен, властен. Смятам, че нашият клуб ще бъде такъв.“, коментира треньорът.

„Аз лично се водя от думите на Джигоро Кано, основателят на джудо, който казва: „Не е важно да си по-добър от някой друг, важно е да си по-добър отколкото си бил вчера.“. Със сигурност учим на това децата, които тренират тук, и големите също, защото важно е всеки ден да подобряваме себе си.“, допълни той.

Клубът се намира в някогашния стол на завод „Асенова крепост“, който след ремонта е напълно неузнаваем, благодарение на 19-дневния неуморен труд на треньора и клуба. Залата е просторна, 400 кв.м., а в нея тренират близо 50 членове на спортния клуб. Предполагам, следващата година ще направим бройката 100, категоричен е Петко Чирпанлиев.

С предстоящият пълен локдаун на държавата, при който тренировки в зала няма как да бъдат провеждани, клубът има пълна готовност да продължи така, както тренираше тази пролет – дистанционно.

„Ще тренираме по същата схема вероятно. Предполагам, че този път няма да е за толкова дълго. Така че, ще могат да се справят да поддържат форма. Лошо е, че точно при започване на тренировките след седмица трябва да спрем, но те са хора, които знаят как да тренират, поддържаме постоянна връзка, така че ще го направим.“, каза още треньорът.

„Изключително сме щастливи, че успяхме да стигнем до тук. Доволни сме от резултата, надяваме се, че оттук нататък ни очакват много големи успехи. Продължаваме да гоним най-високите върхове.“, коментира Веси Чирпанлиева.

Нови и големи успехи на най-новия асеновградски спортен клуб, пожелава и нашият екип!