В памет на свой приятел асеновградчани създават „Гора на живота“

Младежи от Асеновград се обединяват и решават да създадат парк, засаждайки дръвчета, в памет на своя приятел Георги, който са загубили наскоро.

Припомняме, че 18-годишният Георги от Асеновград почина, след като бе пребит от трима пред пловдивска дискотека. Той е бил във фаталната нощ заедно с приятелката си, където са празнували Хелуин.

Във фейсбук група младите асеновградчани споделят идеята си за създаване на „Гора на живота“ и търсят подкрепа от свои връстници и съграждани.

Ето какво написа на 17 ноември един от членовете на групата:

„Вчера погребахме едно от децата на Асеновград .Неописуема е болката да видиш един погубен млад живот .Неописуемо е деца ,деца да изпращат в последният им път.Всички имаме вина ,защото забравихме да възпитаваме любов към живота ,уважение към другия,милост и великодушие към грешките.Нека започнем сега…..в памет на едно дете.“

Нека направим малка крачка в посока -ЖИВОТ посаждайки дърво.“

На този етап има две предложения за изграждането на новия парк-терен общинска собственост зад спортна зала „Асеновец“ в Асеновград и друг терен в района на Метоха.

Идеята на инициаторите е паркът да бъде поне 2 дка и да се намира на територията на града, за да може да се стига до него, без да се налага да се ползва транспорт.