Валидирана беше марка за 140-ата годишнина на Министерството на финансите

Министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно валидираха пощенска марка и карнетка, изработени специално по поръчка на Министерството на финансите по повод 140-ата годишнина от създаването на институцията.

От своя страна, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков подчерта, че МФ винаги е било стълбът на българската държавност. Той открои и интересен факт: „Тази година се отбелязва 140-годишнината на много институции с пощенски марки, но няма друга, която е толкова свързана с маркоиздаването, защото дълги години контролът върху тази дейност е бил в министерството. Въпреки това, МФ е единствената институция, за която до момента никога не е издавана марка.“

Министър Желязков допълни, че марката е уникална и заради художествената си стойност. „Авторът Емил Христов е изобразил фрагмент от един от най-красивите стъклописи в сградата на Министерството на финансите. Витражът е образец на интериорната декорация от 30-те години на 20 век. Сюжетът символизира подем, богатството и благополучие“.