Внасят подписка за извеждане от блока на агресивното куче, ухапало асеновградчанка

Подписката с искане агресивния питбул, който нахапа жена преди дни в Асеновград и за който случай ви информирахме, е готова и предстои да бъде внесена в прокуратурата и общината, съобщи  потърпевшата – Елена Кръстева пред наш екип.

Елена Кръстева, която бе нахапана от питбул, който се отглежда необезпокоявано в общи части на жилищен блок в Асеновград, още не може да се съвземе от преживения шок. Това сподели пред камерата потърпевшата, както и това, че се страхува да минава по стълбите след случката. Кучето живее в апартмента на Петко Даскалов, на последния етаж на кооперацията, а инцидентът се е случил на общата за всички в блока тераса на тавана.

Сега Елена ходи на превръзки в болницата, а раната от ухапването е все още отворена. „Бях 5 дни на антибиотик, а после се наложи с пълна упойка да ми изчистят раната, защото получих вторично възпаление“, каза още тя.

Подписката с искане за махане на кучето от блока е подготвена и предстои съвсем скоро да бъде внесена в прокуратурата и общината, каза Елена Кръстева. Тя обмисля да съди Петко Даскалов, собственика на кучето, макар че за нея е по-важно кучето да бъде изведено от жилищния блок. „Само това ще ме успокои. Мисълта, че кучето е в блока ме плаши – не смея да се кача, не смея да слезна.“, казва тя.