Второ място за БК „Асеновец 2005” от Републиканския шампионат за кадетки до 16 г.

  БК „Асеновец 2005” се класира за финалите на държавното първенство за кадетки до 16 г. след като постигна 4 победи в 4-те си мача, които изигра на зонален етап. Така тимът от Асеновград се нареди сред осемте най-добри отбора в страната. Асеновградчани се паднаха в една група с отборите на Славия, Монтана и Левски, като постигнаха паметни победи срещу трите съперника в изключително оспорвани мачове. На полуфинала Асеновец излезе срещу Миньор Перник и постигна убедителна победа. Така последва финалът срещу софийския отбор Шампион. За съжаление сякаш силите вече не стигнаха на момичетата от Асеновград – след преодоляването на толкова трудни съперници да се справят и с последния такъв за спечелването на златния медал.  

    В крайна сметка асеновградчани грабват среброто на турнира. Не трябва и да забравяме обаче , че асеновградският клуб е един от 4-те в България, които се класират за финалите на държавните първенства във всички възрасти –  до 12, 14, 16 и 19 години.

  Сега представителите на „Асеновец” във възрастова група до 14 години предстои да изиграят своите мачове на държавното първенство. 

СПОДЕЛИ