За “Кмет на месеца”, в областта на спорта, е номиниран градоначалникът на Асеновград

   За кмет на месеца, в областта на спорта, е номиниран градоначалникът на Асеновград доктор Емил Караиванов. Това е 2- ра номинация за него в портала на българските общини “kmeta.bg”.
   Припомняме, че преди половин година доктор Караиванов се класира на 2- рото място в надпреварата за „Кмет на месеца”, в категорията „Култура и патриотизъм”. Тогава градоначалникът на Асеновград получи общо 773 гласа.
   Сега той е номиниран за конкурса “Кмет на месеца” на тема “Поддържане и развитие на спорта в града”. За направената номинация под внимание са взети усилията, които се полагат от общинското ръководство, за да се развива спортната дейност в Асеновград. През годините нашият град е донесъл много шампиони, прославили България. Традиционно, общината е люлка на вдигането на тежести, гребане, кану- каяк и борба. В спортния календар на Асеновград са включени 16 състезания за годината, както за масов спорт, така и за професионален от национално ниво, като приоритет е ученическата спортна дейност.
   В категорията „Поддържане и развитие на спорта в града” доктор Емил Караиванов ще се надпреварва за 1- то място с кметовете на Добрич, Свищов, Смолян и Горна Оряховица. Засега градоначалникът на Асеновград си разделя 3- тата позиция със смолянския кмет Николай Мелемов, като гласуването приключва в края на месец септември.
СПОДЕЛИ