Зам.-кметът Димитров връчи строителното разрешение за реставрацията на чешмата на Каварджията

Организирана е и благотворителна изложба, със средствата от която ще се осъществи реставрацията.

Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров бе част от откриването на благотворителната изложба „Станимашки АбстракциЙ“, средствата от която ще бъдат инвестирани в реставрацията на старинната Чешма на Каварджията. Той връчи официално на организаторите строителното разрешение за това. „От свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев искам да благодаря за поканата. За мен е удоволствие да присъствам и да разгледам нестандартната и нетрадиционна композиция от колажи, както и да се запозная с живота и делата на архитект Матей Матеев. Факт е, че за реализирането и на двете мероприятия организаторите са положили огромни усилия, затова искрено пожелавам успех и популярност на инициативата“, сподели Димитров.

На свой ред, Христо Коватлиев – един от инициаторите – разказа, че идеята за изложбата е възникнала спонтанно, „като на шега“. Колажите са закачливи, за да създават позитивизъм. В експозицията на „Станимашки АбстракциЙ“ със свои произведения се включиха Елена Граматикова, Йоана Иванова, Исак Ашиков, Мони Георгиев, Ирина Павлова, Веско Стайн, а също и внукът на Петър Славов-Кера, който е предоставил картина на дядо си. Изложбата е благотворителна и всички творби са налични за откупуване, като събраните средства ще бъдат прибавени към сметката за Чешмата на Каварджията. „Вече сме намерили човек, който ще извърши реставрацията. Имаме уверението, че ще бъде направено и площадното пространство отпред“, посочи Коватлиев.

Инициативата доказа за пореден път, че община Асеновград и граждани си сътрудничат много добре и с обединени усилия постигат резултати. Колажите от изложбата може да разгледате и поръчате с благотворителна цел ТУК: https://www.facebook.com/photo?fbid=4209383065808468&set=pcb.4209388185807956 .