Заради аварии от снега, без електричество за три дни останаха Бачково и Нареченски бани

   Без електрозахранване вече трети ден, вследствие на снеговалежите и навяванията, са все още селата Бачково и Нареченски бани. Електричеството в останалите населени места в община Асеновград е възстановено. Това съобщи за ТВ САТ КОМ заместник- кметът на града инженер Мария Вълканова.
   Заради прекъснати електропроводи, без ток в продължение на часове бяха селата Боянци, Тополово, Конуш, Стоево, Избегли и Нови Извор. В Бачково и Нареченски бани все още продължават дейностите по отстраняване на авариите, причинили спиране на електричеството там. Проблемите възникнаха от счупени от натежалия сняг и паднали върху жиците клони на дървета. Общо около 600 метра са скъсаните проводници. В двата участъка на авариите теренът е труднодостъпен, което усложнява работата на екипите на „ЕВН България”, съобщиха от пресцентъра на енергийния доставчик. Не е ясно с точност кога ще бъдат отстранени авариите, но се прави всичко възможно електрозахранването в двете села да бъде възстановено максимално бързо, уточниха още от дружеството. Междувременно, подстанцията, която захранва с електроенергия Нареченски бани вече функционира. Това означава, че в най- кратък срок жилищата в селото ще имат ток.
   През уикенда с прекъснато електроснабдяване останаха и две от улиците в асеновградския квартал Долни Воден. Благодарение на печките на твърдо гориво жителите в проблемната зона успяха да се справят без ток при ниските температури. Към момента аварията в Долни Воден е отстранена и електрозахранването е възстановено.
СПОДЕЛИ