22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 05.09.2022

-

  • В Градския парк на Асеновград текат ремонтни дейности, свързани с рехабилитация на алеите и отводняването. Какво точно ще бъде свършено тук и какво притеснява родителите, посещаващи парка с децата си ежедневно, разказваме в следващия репортаж.
  •  Градският басейн в Асеновград ще работи до края на тази седмица или до 11-ти септември, неделя, с досегашния обичаен достъп. След тази дата плувният комплекс затваря врати и приключва работа за сезона. Предстои да бъде предоставена информация за посещаемостта на басейна през това лято, за приходите, разходите и други.
  • Утре, на Деня, в който отбелязваме Съединението на България, официално ще бъде открит обновеният централен площад в Асеновград. Вижте какво включва програмата за 6-ти септември в града.
  •  А както винаги, тържествата в асеновградско, по повод Деня на Съединението, стартират ден по-рано – още днес, на 5-ти септември, с отдаване на почит към участниците в Конушенската чета. Подробен материал от честването в селата Конуш и Новаково, може да гледате утре по телевизия ТВ САТ КОМ.
  • По повод честването на Съединението, на 6-ти септември се въвеждат временни промени на движението в Пловдив и региона. Вижте
  • По инициатива на Община Куклен и Туристическо дружество „Сдружение Устремени“ ще бъде направена нова маркировка по маршрута от Куклен до хижа „Руен“. В обновяването на екопътеката ще участват ученици от ОУ „Отец Паисий“ –  гр. Куклен, както и доброволци. В начинанието биха могли да се включат всички, независимо от тяхната възраст. Инициативата стартира на 10-ти септември в 8:00 ч. сутринта.
  •  210 години от рождението на Ангел Войвода –закрилникът на Родопите, бяха отбелязани на Араповския манастир“ Света Великомъченица Неделя“ край Асеновград. В почит на войводата имаше възстановка на част от историческо събитие, конкурс за автентична народна носия, пехливански борби, народно веселие и други.
  • Оспорвани мачове и много емоции – това ни предложи футболният турнир „Краси Костов“, който се проведе в Асеновград през уикенда. Вижте най-важните моменти, които засне нашата камера
  •  Утре, в 17 ч., ФК „Асеновец“ ще посрещне на стадион „Шипка“  втория отбор на Берое-Стара Загора.  Това е последният мач от петия кръг на Югоизточна „В“ група. Към момента асеновградският отбор е на 8-мо място в групата.
- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...