22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 07.09.2022

-

  • С програма пред паметника на „Пере Тошев“, Асеновград почете 137-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
  • Обновеният централен площад на Асеновград бе открит официално снощи по време на тържествата, посветени на Съединението на България.
  • От „В и К“ Асеновград съобщиха, че поради подмяна на напорен водопровод на помпена станция Катуница е възможно да бъде нарушено водоподаването в Асеновград утре, 8-ми септември, в рамките на работния ден.
  • Градска библиотека „ Паисий Хилендарски“  и  Центърът за местни инициативи и развитие в Асеновград организират съвместна благотворителна акция в помощ на бедстващите хора след наводненията в Карловско.
  • В петък, 9-ти септември, на паркинга на ДИП „България“ ще се събират дарения за пострадалите в карловско хора. Даренията ще се приемат между 10 и 16 часа. Уточнява се, че има нужда от мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо и топли завивки – нови или добре запазени. Открита е и банкова сметка за събиране на средства, която може да откриете и на нашия сайт.
  • „Цветя не взимай ти, а добро направи“ е кампания, която също е насочена към оказване на подкрепа към жителите на пострадалите карловски села. Тя се организира от асеновградското ОУ „Отец Паисий“.
  • Достатъчно дърва за огрев има за населението в община Асеновград към момента. Търсенето е значително  по-голямо от миналата година. Забавяне на доставките се получава, поради липсата на работници.  Това заяви за ТВ САТ КОМ директора на Държавно Горско Стопанство – Асеновград, инж. Златан Механджийски.
  • ФК „Асеновец“ постигна убедителна победа срещу втория отбор на Берое, Стара Загора. Асеновградчани надделяха с 4:0 над своя съперник на стадион „Шипка“. Тази събота, 10-ти септември, тимът от Асеновград ще гостува в Карлово и ще се изправи срещу „Левски“, а след това ще приеме като домакин лидера в класирането – ФК „Ямбол“.
- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...