22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 08.09.2022

-

През август стартира ремонтът на Народно читалище „Родолюбие“. Към днешна дата вече личи, че работата доста е напреднала.

„Ваканцията в библиотеката“ приключи. Днес лятната програма за децата на Асеновград бе закрита на обновеното пространство пред Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Община Асеновград ще се включи за поредна година в доброволческата инициатива „Да подадем ръка на природата“, като я почистим заедно. Ще се чисти в няколко местности, сред които  „Метоха“ , „Тепавицата“, около параклисите „Света Петка“ и „Свети Димитър“, над Асеновата крепост. Всеки, който има възможност и желание, може да се включи в акцията. Почистването ще се извършва на 17-ти септември. Подробности – очаквайте утре в новинарската ни емисия.

Представят документалния филм „Пъпна връв“ в Асеновград. Прожекцията ще бъде след около две седмици и засега е планирано да се проведе на открито.

Днес е Рождество на Пресвета Богородица. Денят е познат още като малка Богородица. По повод празника екип на Тв Сат Ком посети село  Яврово и местната църква, носеща името на Божията майка.

- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...