22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 14.09.2022

-

Във всички училища и детски градини на територията на община Асеновград новата учебна година ще стартира нормално. Към момента никъде не се извършват ремонтни дейности, тече единствено предстартова подготовка за първия учебен ден. Това заяви за ТВ САТ КОМ зам.-кметът по хуманитарни дейности инж. Петър Петров.

Цветя за любимите учители на първия учебен ден ще има, дарения за пострадалите от наводненията в карловско – също. Това показа проверка на екип на ТВ САТ КОМ из местата за продажба на цветя.

Стартира ремонт на тротоарни настилки в Асеновград. Ще се работи поетапно на бул. „България“ и на улиците „Богомилска“ и „Скалата“.

12 деца са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив от Спортното училище “Васил Левски”. Причината е хранително натравяне, състоянието им е средно тежко със значителни подобрения. Учениците са между десет и шестнайсет-годишна възраст. Приемът е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 12:30 часа днес. Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им.

Днес е Въздвижение на Светия Кръст Господен, празник наричан от народа Кръстовден. На този ден в параклис „Св. кръст“ в Асеновград винаги се извършва водосвет и служба за здраве, раздава се и постен курбан.

А на Кръстова гора, както е по традиция, още вчера се събраха стотици, дори хиляди хора, за да посрещнат големия празник. Наш екип също посети местността и се докосна до атмосферата на Святото място край манастир „Св. Троица“.

- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...