30.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 юни, 2022

Дневник 23.06.2022

-

Апелативен съд – Пловдив отмени присъда на Хасковския окръжен съд и призна за невинен турски гражданин, осъден на 13 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева за трафик на хероин в особено големи размери – на стойност над 1 милион и 700 хиляди лева.

Още през есента на миналата година асеновградчани алармираха за нечетливи разписания на спирките на градския транспорт. В края на годината от Общината обещаха, че тези разписания ще бъдат подменени, но все още са налице старите такива. По последна информация до месец въпросното обновяване трябва вече да бъде извършено.

Срокът за безплатен топъл обяд за нуждаещи се от община Асеновград е удължен по информация на общинската администрация.

Безплатни познавателни книжки ще имат и 3- годишните деца през новата учебна година. За това информира пресцентъра на МОН.

Единайсет борци от Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ заминават на турнир в Пазарджик тази събота, само няколко дни, след като се завърнаха с 9 медала от състезание в селото на борците – Устина.

В рамките на три последователни дни село Тополово посреща волейболистки от няколко престижни клуба, които ще се борят за шампионската титла.

Утре е Еньовден. Празникът е свързан с множество обичаи и поверия.

Относно обичаят „Калиница“, който по традиция се провежда навръх Еньовден, стана ясно, че програмата, свързана с него, ще бъде променена. Тази година няма да се състои Литийното шествие на слънчовите невести до параклис „Св. Богородица – Въведение“. ТВ САТ КОМ ще проследи всичко по време на празника в Асеновград и ще ви направи съпричастни с характерния единствено за нашия град обичай.

За желаещите  да посетят манастира „Свети Безсребреници Козма и Дамян“ по случай неговия храмов празник е осигурен транспорт. За това информират от Община Куклен.

- Advertisment -

Must Read

Дневник 29.06.2022

След като станаха ясни резултатите от матурите на седмокласниците сега те следва да решат в кои учебни заведения искат да продължат своето образование....