22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 26.07.2022

-

Строителният бранш излиза на протест. На възлови места в цялата страна от утре до края на работната седмица ще има протестиращи, които в рамките на час смятат да затварят пътищата за движение на превозни средства.

През месец август жителите на 23 села от Пловдивска област ще се срещнат с мобилните екипи на полицията.

Шофьор се опита да предложи подкуп на униформени в село Леново.

Днес и утре завършилите седми клас ученици, които все още не са се записали в учебното заведение, в което ще бъдат осмокласници, могат да кандидатстват за участие в трето класиране. Регионално управление на образованието – Пловдив публикува незаетите до момента места в училищата на територията на областта.

В четвъртък в Община Асеновград ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проект: „Културна инфраструктура -обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“. Проектът е насочен към цялостно обновяване и подобряване на функционалността на читалището и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“. Срокът за финализиране на проектните дейности е ноември 2023г.

Надя Янкова от Историческия музей в Асеновград бе гост на лятната програма „Ваканция в библиотеката“.

Пожарът в община Калояново е ликвидиран. Това заявиха от пловдивската противопожарна служба, три дни след разгарянето на пожара, тръгнал от запалено стърнище.

Започна набирането на отбори за новия сезон на Аматьорската мини футболна лига в Асеновград. До момента записаните за участие в нея отбори са 15.

Днес е Лятната Света Петка. На този ден църквата почита Света Петка Римлянка.

- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...