-3.3 C
Асеновград
вторник, 25 януари, 2022

Дневник 01.12.2021

-

  • Пътен инцидент със загинал мъж стана рано тази сутрин на пътя за град Куклен.
  • Световната здравна организация и Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията aлармираха за нов южноафрикански вариант на коронавируса, наречен Омикрон. Специалистите твърдят, че новият щам притежава извънредно висок брой мутации в сравнение с варианта Делта. Екип на ТВ САТ КОМ проведе анкета сред асеновградчани дали се интересуват от варианта Омикрон и какво знаят за него?
  • Вандали облепят със стикери пътните знаци в Асеновград. Лепенките по тях пречат да се види какво показва дадения знак и създават реална опасност от пътни произшествия. Заради тях пътуващи транзитно през града или гости на Асеновград, лесно могат да се объркат. В повечето случаи Лепенките са стикери на различни спортни отбори, както и такива с откровен расизъм и хомофобия. Кой трябва да контролира това?
  • От утре, 2-ри декември, започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии.
  • Ръст от над 20% бележат приходите от акциз на алкохолни напитки за последните шест месеца. Това отчитат от Агенция „Митници“ с уточнението, че увеличението е спрямо същия период миналата година, както и че този ръст е най-значимият за последните пет години.
  • Освен сезонът на изваряването на ракия, сега е и сезонът за смяна на автомобилните гуми. Изглежда обаче че след като сложим зимните такива, летните се озовават по нерегламентираните сметища.
  • На 1-ви декември международната общност отбелязва Световния ден за борба срещу СПИН. Тази година мотото на кампанията е „Да премахнем неравенството. Да спрем СПИН“.
  • За осма година в Асеновград ще се проведе традиционният „Коледен крос“. Припомняме, че заради пандемията, миналата година надпреварата не се състоя.
- Advertisment -

Must Read

Пловдив се нарежда сред най-добрите европейски дестинации

Единственият български град, номиниран за "Най-добра европейска дестинация" в класацията с подбрани европейски градове на сайта www.europeanbestdestinations.com е Пловдив. Тук конкуренцията е доста голяма...