30.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 юни, 2022

Дневник 02.06.2022

-

  •  Днес отдаваме почит към делото на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. В цялата страна, включително в Асеновград, се проведоха различни мероприятия, поднесоха се цветя пред паметниците на революционера и в рамките на две минути звучаха сирени.
  •  Близо 100 000 лв. инвестира община Асеновград за плътна ограда на новите гробища. Това информират от градската управа във връзка с постъпките за подобряване състоянието на гробищния парк.
  • Тежка катастрофа стана тази сутрин в село Марково. Сигналът е получен в полицията малко след 10 ч. сутринта. По първоначални данни, при спускане от стръмна улица лек автомобил се блъска в масивна ограда на частен имот. На място загива 76-годишният водач, а с опасност за живота в болница е транспортиран неговият спътник, на 39 години. Причините, довели до произшествието, се изясняват.
  • Дефиле на булчински рокли за малки момичета украси двора на ДГ „Мир“ в Асеновград.
  • Студенти и преподаватели от 5 държави гостуваха в Община Асеновград. Участниците в Международно лятно училище бяха посрещнати от заместник-кмета доктор Теньо Манолов. По време на виртуалните две седмици на лятното училище студентите работиха по индивидуални задания. Заместник-кметът от своя страна им разказа защо градът ни е наричан „Малкият Йерусалим“, както и че той е известен с многобройните ателиета за сватбени аксесоари, булчински рокли и костюми и осъществява връзката между Централна България, Централните Родопи и Беломорието.
  •  Вълнуващ Ден на детето организираха за поредна година от Община Куклен.
  • Концерт под мотото „Шарени бонбони” се състоя в двора на НЧ”Св.преп.П.Хилендарски”. Инициативата се състоя по повод празника на децата, 1 юни.
  •  Днес честваме църковния празник Възнесение Господне, популярен сред народа ни като Спасовден. Празникът се отбелязва винаги в четвъртък, четиридесет дни след Великден.
- Advertisment -

Must Read

Откриват Център за жертви на сексуално насилие в Пловдив

До края на годината Център за жертви на сексуално насилие може да заработи в Пловдив. Център, в който жертви на сексуално насилие могат да получат...