Дневник 05.11.2021

  •  Асеновградската многопрофилна болница за активно лечение получи днес нов апарат за обдишване с медицински кислород. Той е швейцарски, от много висок клас, който в софтуера си е с вграден протокол за раздишване на пациента. Това обясни за ТВ САТ КОМ, началник на ОАИЛ към МБАЛ Асеновград, анестезиологът, д-р Красимира Караманова.
  •  Срокът за набиране на кандидати за позициите медицинска сестра и логопед за работа в новия Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, се удължава. В услугата ще работят един управител, по двама социални работници и рехабилитатори, психолог, трудо и арт терапевт, санитар, шофьор, хигиенист, а местата за медицинска сестра и логопед са все още свободни.
  •  Директорът на Дирекция “Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество” към община Асеновград Живка Георгиева обяви кои потребители могат да ползват услугите в  Дневения център за подкрепа на лица с увреждания и техните семейства.
  •  375 кг, безакцизен тютюн са иззели служители на полицейски участък „Садово“ и асеновградските им колеги от сектор „Икономическа полиция“, от къща в село Катуница.  Контрабандната стока е засечена по време на специализирана операция.
  •  Близо 17 500 лв. за провеждането на културни събития, извън своя културен календар, е отделила Община Асеновград през изминалата година. Това е равносметката на общинска администрация. Какви събития са се провели с финансовата й подкрепа.
  • Книги вместо букети за сватбения си ден получава млада двойка от Асеновград. И това е така, защото самите те го предлагат на гостите. Необичайното им желание се ражда заедно с идеята да дарят книги на библиотеката в местната болница. Прекрасната идея се осъществява, а днес книгите бяха дарени на лечебното заведение.
  • С решение на Върховния Административен съд от вчера, няма да се броят контролните разписки при отчитането на вота на 14 ноември. Единственият документ, който ще е валиден, е протоколът, отпечатан от машината“, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев по време на онлайн среща със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори.
  •  Заради пандемията през изминалата година конкурсът за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Общината, не можа да се реализира. Затова този път организаторите ще приемат предложения както за изминалата, така и за настоящата година.
  •  Утре е Архангелова Задушница.