1.7 C
Асеновград
вторник, 25 януари, 2022

Дневник 06.12.2021

-

  • Грейна коледната елха в центъра на Асеновград. С много празнично настроение, с песни и танци бе съпътствано събитието, поставило началото на Коледно-новогодишните празници и в нашия град.
  •  От днес всички ученици в страната могат да се върнат в клас и да започнат присъствено обучение. 70% от учениците в Пловдивска област се върнаха в клас днес, а другите ще тръгнат от утре. В класните стаи ще влязат учениците от паралелките, в които има 50 на сто съгласие от родителите за тестване на децата, което вече ще се провежда веднъж седмично, гласи разпореждането на образователното министерство.
  •  Километрична опашка за безплатно дръвче се образува в Пловдив в неделния ден.
  •  Няколко взломни кражби бяха разкрити на територията на община Асеновград.
  • Още криминални новини от Асеновград, този път свързани с изземаннето на наркотици.
  • Удължава се срокът за изпращане на предложенията за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Община Асеновград.
  •  Днес е Никулден. Православната църква почита Свети Николай Мирликийски Чудотворец, покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода. Днешният ден е и празник на банкерите.
  • Според народните вярвания светецът причинява бурите и ураганите в морето, и затова на Никулден всички гемии спират да се движат. Подрежда се и празнична трапеза. На нея задължително се поднася специално ястие – рибник, приготвено от прясна риба, най-често шаран, като курбан за преживяно нещастие, избегната беда или просто за здраве и благополучие на къщата.
  • Броени дни остават до Рождество. В Асеновград грейна коледната елха, а празничната украса беше подредена още преди седмица, за да внесе коледна атмосфера на всички граждани и гости на града. В някои населени места в общината пък отварят коледни базари.
Предишна статияНа работа 06.12.2021
Следваща статияНашата етажна собственост 24.11.2021
- Advertisment -

Must Read

Пловдив се нарежда сред най-добрите европейски дестинации

Единственият български град, номиниран за "Най-добра европейска дестинация" в класацията с подбрани европейски градове на сайта www.europeanbestdestinations.com е Пловдив. Тук конкуренцията е доста голяма...