30.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 юни, 2022

Дневник 07.06.2022

-

Премиерът Кирил Петков посети Садово днес, за да разгледа на място щетите по земеделската продукция след падналата там градушка в края на месец май и да сподели какви мерки ще бъдат предприети за подпомагане на земеделците.

Четвъртокласниците се справят по-добре по български, отколкото по математика. Това показват резултатите от тазгодишното национално външно оценяване по двата предмета.

Междублоковото пространство в квартал 207 в Асеновград вече е напълно реновирано и благоустроено, казват от Община Асеновград. Става въпрос за облагородяването на района в близост до т.нар. блок „Снежанка“.

Тийнейджър от Асеновград бе заловен с марихуана. На 5 юни, след като бил спрян от полицаи на улицата, той изхвърлил на земята пакет с наркотика. При направена справка е установено, че иззетото количество суха листна маса е с тегло над 14 грама. Непълнолетният извършител е задържан за едно денонощие в районното управление в града. По случая се води бързо производство.

Още една новина от Областна дирекция на МВР Пловдив. Бързо производство е образувано срещу мъж от село Новаково.  Условията за непълно отчитане на потребената електроенергия били установени при проверка на частен адрес в населеното място.

„Шарена ваканция“ се завръща в Асеновград. В началото на следващата седмица започва записването за лятната академия, в която традиционно се включват стотици деца.

С фитнес на открито много скоро ще се сдобие асеновградското село Боянци. Преди около 3 години в селата  Червен и Златовръх също бяха изградени подобни съоръжения на открито.

Днес ще ви срещнем с едно момче на 13 години, което живее в Асеновград и е един от най-успешните ски състезатели за възрастта си в страната.

На 7 юни Българската православна църква почита паметта на Света мъченица Валерия.

- Advertisment -

Must Read

Дневник 29.06.2022

След като станаха ясни резултатите от матурите на седмокласниците сега те следва да решат в кои учебни заведения искат да продължат своето образование....