23.7 C
Асеновград
неделя, 26 юни, 2022

Дневник 14.01.2022

-

  • Кметът на община Асеновград, д-р Христо Грудев си постави днес трета бустерна доза ваксина срещу Ковид -19. Заедно с него се ваксинираха съпругата му, както и близо 40 служители от общинска администрация.
  • Огнище на туберкулоза е открито в животновъден обект в Асеновградско. За целта е било свикано спешно заседание на Общинската епизоотична комисия. Това съобщиха от Община Асеновград, без да уточняват местоположението на обекта, в който е регистрирана заразата. Срещата е била по повод заповед от Българската агенция по безопасност на храните.
  • Община Асеновград напомня на всички собственици и наематели на търговски обекти, както и тези на производствени, стопански и административни сгради, че имат задължение да събират разделно отпадъците от опаковки. Задълженията са съгласно определения от общинска администрация ред.
  • Предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. вече ще могат да отправят и граждани, за това съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.
  • За стриктно спазване на обявените списъци за получаване на пенсиите в асеновградския клон на Български пощи, апелират от дружеството.
  • На тържествена церемония в СУ „Отец Паисий“ в  град Куклен бе открит специализиран кабинет по природни науки.
- Advertisment -

Must Read

Победа за Тополово още в първия мач на Държавно първенство по...

Чудесен старт на нашите състезателки на Държавното първенство по волейбол за момичета до 13г. Надпреварата за шампионската купа се провежда в село Тополово. Още в...