Дневник 14.10.2021

  • Предупреждения за интензивни валежи от дъжд в почти цялата страна днес. За област Пловдив бе обявен оранжев код. В по-високите места у нас падна и сняг.
  • Продължителните валежи в последните дни, които може да доведат до покачване нивото на река Чая, в комбинация с гъсто обраслата растителност в речното корито, притесняват асеновградчани. Особено тези, които са били свидетели на това, колко опасна и дълбока може да бъде Чая, като придойде.
  • Шофьор е в тежко състояние след катастрофа снощи между Асеновград и Бачково, вследствие на което движението в района бе затруднено за няколко часа.  Ударили са се лек автомобил и влекач, с полуремарке и специален товарен автомобил „Мерцедес“, предназначен да превозва млечни продукти, със смолянска регистрация. В болница с опасност за живота е транспортиран 32-годишния шофьор на лекия автомобил. Пробите за алкохол и наркотични вещества на другите двама водачи са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на РУ Асеновград.
  • Утре стартира предизборната кампания за изборите, които ще се проведат на 14-ти ноември. На центъра на Асеновград днес се подготвяха таблата, на които ще бъдат представени кандидатите за президент и народни представители на различните партии и коалиции.
  • 15 човека се включиха в съвместната кампания между Община Асеновград и фирмата, обслужваща съдовете за разделно сметосъбиране в града. Защо няма да бъдат изтеглени днес печелившите участници в кампанията, както бе обявено първоначално, обясни Виктория Гецова- регионален мениджър на фирмата, изградила системата за разделно сметосъбиране в града.
  • Утре – 15 октомври отново на същото място -на паркинга на ДИП България от 08:00 ч. до 16:00 ч. може да донесете ненужни за вас дрехи и обувки, за да се включите в поредната акция за събиране на непотребни текстилни изделия, отново организирана от Община Асеновград.
  • Балет „Лебедово езеро“ във вариант, адаптиран за деца, представи Опера Пловдив пред асеновградска публика. Спектакълът се игра на сцената на Народно читалище „Родолюбие“ и се радваше на силен интерес от страна на асеновградчани.
  • В Спортна зала „Асеновец” отново заваля. Всъщност там при всеки дъжд се появяват течове, но с времето те стават все повече.
  • Днес е Петковден. Според народните вярвания този ден се приема като преход към зимата. В асеновградско своя имен ден на 14 октомври празнуват над 200 души.