21.7 C
Асеновград
вторник, 17 май, 2022

Дневник 17.01.2022

-

  • Лек автомобил самокатастрофира на пътя Асеновград – Кърджали.
  • Валидността на застраховка „Гражданска отговорност“, при техническите прегледи, вече ще се проверява електронно. За това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.
  • От 1 януари трябваше да бъде въведен по-строг контрол върху данните от техническия преглед на автомобилите за замърсяването на околната среда. Данните, получени при измерването степента на замърсяване, при годишния преглед, трябваше да бъдат изпращани директно в Автомобилна дирекция още при самия преглед. Такъв поне беше планът, но към днешна дата системата все още не работи по план.
  • Отдел „Местни приходи“ в Община Асеновград утре, 18-ти януари, няма да обслужва граждани, съобшават от обшинска администрация. Стая №201 – дежурен инспектор и каси №1 и №2, няма да обслужват граждани поради годишно облагане с местни данъци, т.е. няма да могат да се извършват следните услуги: плащане на данък върху превозните средства, данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци за 2022 г. и др.
  • Любимият на поколения асеновградчани детски лагер „Пашалийца“ да бъде продаден, е предложението, внесено за гласуване на сесията на Общинския съвет в Асеновград след седмица.
  • Днес бе последният ден за регистрация в конкурса за най-добро домашно вино реколта 2021 г. на Община Асеновград. Конкурс за вино ще има, но и тази година градът ни ще пропусне тържествата и веселието, които от години съпътстваха празника на виното. Причината за това отново е пандемията от Ковид -19.
  • На 18 януари Асеновград ще отбележи 144 г. от Освобождението си от османско иго.
  • Днес честваме Антоновден, празник посветен на паметта на Свети Антоний Велики. Според българската народна традиция празникът се чества за предпазване от болести. Вярва се, че не бива да се плете или преде на Антоновден, защото ако се убодат жените, нараненото място няма да зарасне лесно. На този ден имен ден празнуват Антон, Андон, Антоан, Антония, Дончо, Донка и други.
- Advertisment -

Must Read

Върнаха в природата намерени миналата година мечета

Министерството на околната среда и водите, Фондация „Четири лапи“ и природозащитната организация WWF върнаха в природата три мечета, намерени изоставени в Родопите през юни...