30.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 юни, 2022

Дневник 17.05.2022

-

Стартира дългоочакваният ремонт на пътя Асеновград-Първомай. 28 км. от него ще бъдат изцяло реновирани, проектът предвижда и подмяна на бордюри в населените места по протежение на трасето.

Утре ще се проведе 39-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград. Ще бъдат разгледани над 20 точки, както и предложенията, свързани с удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“. Възможността да го получат е на двама души – журналистът и преводач Димитри Иванов и ръководителят на хор и виртуоз на акордеона Христо Христозов.

Мащабен ремонт на Помпена станция-Лаково в четвъртък ще наложи спирането на водоподаването в Асеновград.

Кола се запали и почти изгоря на кръстовището към асеновградския кв. „Запад“.

Започват Държавните зрелостни изпити за дванайсетокласниците. Утре е първият от тях – т.нар. матура по български език и литература.

Министерството на околната среда и водите, Фондация „Четири лапи“ и природозащитната организация WWF върнаха в природата три мечета, намерени изоставени в Родопите през юни миналата година.

Обща изложба на асеновградски художници беше  открита в Асеновград. Изложбата с мото„ МАГИЯТА АСЕНОВГРАД” е експонирана в  Градската библиотека. Тя е част от майските културни празници на Община Асеновград

Утре е Преполовение. Църковният празник е част от Господските празници и се чества  в средата на периода между Възкресение Христово  и Петдесетница.

Село Патриарх Евтимово посреща гости на общоселско тържество на 21 май.

Днес е денят на българския спорт, празнуват всички, работещи в тази сфера.

СК „Оками Дожо“ се подготвя за Световното първенство по киокушин, което ще се проведе в началото на юни във Валенсия. Петима представители от асеновградския клуб ще участват в националния отбор.

- Advertisment -

Must Read

Откриват Център за жертви на сексуално насилие в Пловдив

До края на годината Център за жертви на сексуално насилие може да заработи в Пловдив. Център, в който жертви на сексуално насилие могат да получат...