Дневник 17.09.2021

  1. Затруднено ще бъде движението между селата Червен и Тополово следващите вторник и сряда. Заради рециклиране на съществуващата асфалтова настилка преминаването през участъка ще се осъществява в едното платно.
  2. Безплатни лекарства ще могат да получават от днес пациентите с леки и среднотежки симптоми, преминали през COVID-зоните. Те ще имат право и на клинични прегледи, лабораторни изследвания и рентгенови снимки.
  3. Близо 580 мобилни устройства получиха училища в асеновградско. Таблетите и лаптопите се предоставят от Министерството на образованието и науката и са предназначени за учители и ученици.
  4. Поредна успешна кампания за събиране на дрехи се проведе днес в Асеновград, вижте
  5. Съвместни проверки за чипирането на домашни кучета, стартираха Община Асеновград, полицията в града и Областна дирекция по безопасност на храните – Пловдив. Акциите се извършват периодично на територията на целия град. Проверките се осъществяват, както на случаен принцип, така и след реагиране по жалба, съобщават от Общината.
  6. БЧК Асеновград стартира кампания по раздаване на хранителни продукти на нуждаещи се. Храни ще се раздават от 20 септември до 17 ноември 2021 г.Подробности вижте в материала, който следва:
  7. Асеновград почете светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София.
  8. Множество медали успяха да завоюват още в първия състезателен ден момичета и момчетата на Мариан Велев от СК „Тритон Екстрийм“, по време на Държавния летен шампионат по ски бягане.