28.7 C
Асеновград
вторник, 17 май, 2022

Дневник 19.01.2022

-

  • През изминалото денонощие в България е регистриран рекорден брой нови случаи на COVID-19. Те са 11 181 или с 1 185 повече от предходния ден. От новозаразените 78% не са ваксинирани. Това показват данните на Единния информационен портал.
  • От Министерство на образованието съобщават, че всеки ден се издават заповеди за преминаване в онлайн обучение за паралелки или училища, в които има повече болни и присъствените занятия са затруднени.
  • 57- годишен мъж загина при пожар в село Дълбок извор.
  • Повече от половината такса за чипиране на домашни любимци ще бъде поета от Община Асеновград, съобщават от градската управа.
  • Преди дни ви показахме как след ремонт на ЕВН запълнен с пръст изкоп сляга и става опасен за автомобилите. ТВ САТ КОМ подаде сигнал до ЕВН за недовършения ремонт до базата на СБА в Асеновград, а от енергодружеството вече вземат спешни мерки.
  • Асеновград се обедини около каузата да помогне на 3-годишната Есин да живее. Малкото момиченце се нуждае от трансплантация на стволови клетки, но за целта семейството се нуждае от 120 000 евро. Сумата е непосилна за тях и след отправения апел за помощ, много хора подадоха ръка в трудния за семейството момент.
  • 8-годишният математик от Асеновград, Калоян Дуков, печели медали и се класира в челните места в редица международни математически състезания. Как математиката може да бъде не само любим предмет, ами и любимо занимание в свободното време, разказва Калоян.
- Advertisment -

Must Read

Върнаха в природата намерени миналата година мечета

Министерството на околната среда и водите, Фондация „Четири лапи“ и природозащитната организация WWF върнаха в природата три мечета, намерени изоставени в Родопите през юни...