17.7 C
Асеновград
понеделник, 16 май, 2022

Дневник 19.04.2022

-

Учениците, пристигнали от  Украйна, които са записани в българските училища, вече ще имат възможност да получат допълнително обучение както по български език като чужд, така и по други учебни предмети.

Пореден базар в подкрепа на Мария Панева се организира в Асеновград. 48-годишната жена от Садово работи като секретар в читалището в града и от около 2 години се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в Турция. Сега базарът в нейна подкрепа е на великденска тематика, а артикулите са изработени от семейството на Мария.

Библиотечен кът „Хайку поезия” беше открит в Градската библиотека на Асеновград

Поетесата Славка Зашева беше представена в Асеновград. Поводът за гостуването й беше новата й книга „Арганово дърво“.

И тази година в с. Брестник ще се проведе традиционният събор, посветен на сватбарските музиканти. Той е винаги на втория ден от Великденските празници и събира множество оркестри и изявени музиканти на една сцена! Изпълняват се традиционни фолклорни песни, има и надсвирване. С този събор се приема, че се поставя началото  на новия сватбарски сезон.

Две победи реализираха 12-годишните от БК „Асеновец 2005“ в последните си за сезона срещи. Те надделяха над отборите „Миньор“ Перник и Монтана и така заеха второ място в групата.

Със 7 медала се завърнаха състезателите на асеновградския спортен клуб „Оками Дожо“ от Държавния шампионат по киокушин в Стара Загора.

Днес е Велики вторник.

Утре е Велика сряда, третият ден от страстната седмица.

- Advertisment -

Must Read