22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 21.09.2022

-

  • За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасност на пътя между 16 и 22 септември. Тази година мотото на кампанията е „Остани жив! Пази живота!“.
  • Министерството на младежта и спорта обяви покана за номиниране на младежки доброволчески инициативи. Целта е по този начин да се популяризира доброволческата мисия, като избраните инициативи ще бъдат включени в „Бяла книга за младежко доброволчество“.
  •  От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че има отворени оферти за изграждане на нов мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в отсечката между Градина и Първомай. Проектното решение предвижда новото съоръжение да е с дължина 200 м. и да е на 15 м. от съществуващото. Новият мост ще бъде с габарит от шест метра и половина. Стойността на проекта е над 13 милиона и половина без ДДС.
  •  Днес, по повод своята годишнина, Музеят на авиацията в Крумово  подготви специална програма с разнообразни изненади и атрактивни изживявания за своите посетители. На колко става музеят, колко посетители посреща той ежегодно и защо има идея да бъде преместен в рамките на град Пловдив?
  •  Времето за гроздобер настъпи. По този повод екип на ТВ САТ КОМ се срещна с Йордан Самаров, земеделски производител с голям лозов масив в землището на с. Новаково.
  • Вчера мъжкият отбор на БК „АСЕНОВЕЦ  2005“ изигра поредната си контрола преди започването на редовния сезон. Асеновградчани гостуваха на домакините от „Хебър“ Пазарджик и показвайки много добра игра спечелиха със значителна точкова разлика – 88 на 36. Следващата контрола на асеновградския отбор е в събота, 24-ти септември, в зала „Асеновец“ , като гост ще бъде тимът на Димитровград. Мачът започва в 17 ч.
- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...