1.7 C
Асеновград
вторник, 25 януари, 2022

Дневник 22.10.2021

-

  •  На ул. „Странджа“ в Асеновград отново се появи проблем. През пролетта приключи укрепването на появилото се свлачище там, но към днешна дата част от новопоставените павета пропаднаха.
  1.  Кога ще бъде пуснато осветлението на пътя Асеновград-Пловдив – този въпрос си задават все повече шофьори, особено пътуващите в тъмната част на денонощието. Оказва се, че процедурата по сключване на необходимите договори обаче все още не е приключила.
  •  Поредни сигнали за нерегламентирани сметища на територията и извън гробищния парк подадоха възмутени асеновградчани
  •  Не е установен по безспорен начин разлив на течност по пътното платно и на виновния за катастрофата водач е съставен акт. Това е отговорът на МВР-Пловдив относно произшествието на пътя Асеновград-Смолян и оспорването на причините за него от страна на шофьора.
  •  Сертификат и благодарности за включването в  инициативата „Световен ден на ходенето” получи Община Асеновград. Българска федерация „Спорт за всички” направи този жест към общината по повод инициативата, организирана на Асенова крепост на 3-ти октомври. Любители-пешеходци изминаха пеша разстоянието от разклона за крепостта до самия паметник на културата. Всеки участник получи тениска и лента за глава, както и възможност безплатно да разгледа Асеновата крепост.
  •  Центърът за ранно детско развитие към община Асеновград направи още един жест към своите малки потребители – първокласниците.
  •  Нов зелен кът и нова площадка по безопасност на движението – това бе реализирано в Детска градина „Асенова крепост”, благодарение на два успешни проекта.
  •  От понеделник стартира 5-дневната програма по повод 130 години от откриването на сградата на Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“.
- Advertisment -

Must Read

Пловдив се нарежда сред най-добрите европейски дестинации

Единственият български град, номиниран за "Най-добра европейска дестинация" в класацията с подбрани европейски градове на сайта www.europeanbestdestinations.com е Пловдив. Тук конкуренцията е доста голяма...