22.6 C
Асеновград
петък, 30 септември, 2022

Дневник 23.09.2022

-

  •  „Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната“. Това коментира министърът на отбраната Димитър Стоянов днес във връзка с обявената частична мобилизация в Русия.
  •  Точно след седмица изтича срокът за изпълнение на проекта отнасящ се до ремонт на пътя Първомай-Асеновград. По голямата част от трасето е асфалтирана, но в рамките на с. Козаново тази дейност тепърва предстои.
  •  Днес, в рамките на няколко часа, екипи на сектор „Пътна полиция“ извършваха засилен контрол за спазване на правилата за движение по две от най-натоварените пътни артерии в пловдивско – бул. „Санкт Петербург“ и Асеновградско шосе. Проверени са над 50 моторни превозни средства, водачи и пътници. Наложени са санкции за повече от 20 констатирани нарушения. Някои от тях са за неспазване на маркировката и пътните знаци, за технически неизправни автомобили, неизползване на обезопасителните колани, както и нередовни пътни документи.
  • Община Асеновград ще кандидатства по проекта за предоставяне на топъл обяд за 300  потребители. Той стартира в началото на октомври и ще продължи до края на септември 2025 г..
  •  С голям концерт на Николина Чакърдъкова,  с участието на  нейната  дъщеря  Мария Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл от град Гоце Делчев,  в Асеновград бе отбелязан Денят на Независимостта на България. В началото на концерта кметът на града д-р Христо Грудев  поздрави асеновградчани по повод празника.
  • С поход от Метоха до параклис Св. Димитър Асеновград ще отбележи Световния ден на туризма. Кога се чества той и какво предвижда походът в красивата асеновградска местност.
- Advertisment -

Must Read

Изненада на вота в Пловдив и областта?

Проучване на нагласите показва, че само водачите на листите на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков и Пловдив област – икономистът Николай...