-3.3 C
Асеновград
вторник, 25 януари, 2022

Дневник 26.11.2021

-

  • Зам.-кметът по строителството в общината, инж. Стоян Димитров и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ проведоха днес регулярната петъчна среща, във връзка с ремонтните дейности, извършвани по пътя за Кърджали.
  • Осветлението на пътя между Пловдив и Асеновград вече работи.
  • Интензивна работа тече по проекта за изграждане на велоалея в Асеновград, на какъв етап е той, обясни зам. -кметът по строителството инж. Стоян Димитров.
  • До края на следващата седмица са осигурени тестовете за COVID-19, които гарантират присъственото обучение на учениците от I до IV клас в страната. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.
  • Добавка от 160 лв. за ноември и декември ще получат към заплатите си училищните директори, които организират изследване на учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда, съобщи Министерството на образованието.
  • Обсъжда се вариант следващата учебна година да започне на 5 септември, за да се навакса пропуснатия материал и да се направи преговор. Това заявиха от МОН. Как асеновградчани коментират новината.
  • На 26 ноември Православната църквата почита паметта на Св. Стилиян Пафлагонийски, наречен още Детепазител, защото се възприема като закрилник на бебетата и малките деца. В едноименния асеновградски храм днес десетки миряни запалиха свещ за празника.
  • В отложена футболна среща от 11-ия кръг на югоизточната В група на 25 ноември Асеновец гостува на Гигант-Съединение. След оспорвана борба мачът завърши наравно 1:1. Със спечелената 1 точка Асеновец набра 28 точки във временното класиране и се утвърди на 5-то място в групата. Тази неделя-28 ноември, ще се изиграе последният кръг от първенството като Асеновец ще гостува на Розова долина-Казанлък.
  • Очакваме първият сняг идния вторник, обещават синоптиците. През декември ни чака обичайното застудяване, но без сибирски студове.
- Advertisment -

Must Read

Пловдив се нарежда сред най-добрите европейски дестинации

Единственият български град, номиниран за "Най-добра европейска дестинация" в класацията с подбрани европейски градове на сайта www.europeanbestdestinations.com е Пловдив. Тук конкуренцията е доста голяма...