1.7 C
Асеновград
вторник, 25 януари, 2022

Дневник 29.10.2021

-

  • За преминаването към присъствено провеждане на занятията за учениците от I до IV клас там, където епидемичната обстановка позволява, ще бъде обявено поне два дни предварително. Това съобщиха от Министерството на образованието.
  • Днес за три часа беше преустановено движението за всички моторни превозни средства по едното платно от улица „Цар Иван Асен II“ в града. Причината за това бяха част от строително-монтажните работи по проекта за реновиране на Централния площад в Асеновград.
  • Утре изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес с подвижна избирателна кутия. Това напомнят от Районната избирателна комисия в 17-и изборен район-Пловдив.
  • Община Асеновград предоставя безплатно знамена на жителите на града по повод 1-ви ноември-Денят на народните будители
  • Седмица след въвеждането на „зеления сертификат“ опашки се извиват пред ваксинационните пунктове, които преди това бяха почти без работа. Опашка има и пред ваксинационния кабинет от вчера и в асеновградската болница. Документът, с който се удостоверява ваксиниране, преболедуване или отрицателен резултат от PCR-тест или с антигенен тест, се изисква за редица дейности на закрито. В същото време в много градове в страната вървят протести срещу въвеждането им.
  • Безплатен преглед на своето зрение можеха да направят днес на центъра на Асеновград болни от диабет хора. Кампанията се провежда в различни градове в страната, сред които и нашият град.
  • Исторически музей – Асеновград чества 50 години от създаването на музейната експозиция в централната сграда. Заради противоепидемичните мерки подготвената за годишнината експозиция няма да може да бъде разгледана на място, но всеки може да разгледа онлайн-презентация по темата.
  • След два дни е Хелоуин. Празникът вече се превърна в международен и се отбелязва в почти целия свят. У нас има негови привърженици, както и противници. В Асеновград определено има интерес към този празник, показа наша проверка.
  • Тази неделя преминаваме към зимно часово време. Точно в  4 часа сутринта на 31-ми октомври ще трябва да преместим стрелките на часовника с един час назад.
- Advertisment -

Must Read

Пловдив се нарежда сред най-добрите европейски дестинации

Единственият български град, номиниран за "Най-добра европейска дестинация" в класацията с подбрани европейски градове на сайта www.europeanbestdestinations.com е Пловдив. Тук конкуренцията е доста голяма...