Денят на голямата битка настъпи – Кобрата ще се бори за 4 пояса в тежка категория

HANDOUT PICTURE COMPLIMENTS OF MATCHROOM BOXING Anthony Joshua and Kubrat Pulev Weigh In ahead of their IBF, WBA, WBO & IBO World Heavyweight Title Fight tomorrow night. 11 December 2020 Picture By Mark Robinson

Въпреки че историческият за България мач за най-високата в професионалния бокс титла няма да се излъчва от родните медии, срещата на ринга между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа се очаква с огромен интерес от любителите на спорта. Това проличава по коментарите в социалните медии, по споделянето на статии и информация за мача и т.н. Разбира се българите осъждат това, че битка от такъв ранг, в която участва български боксьор, няма да се предава по нито една телевизия. Голяма част от мненията са във връзка с това, че независимо дали Кобрата ще победи и дали мачът според някои е обречен, той сам по себе си е победа за българския спорт и се равнява на финал на Световното първенство по футбол. Все пак срещата може да се гледа онлайн от всеки, който заплати определен абонамент.

Покрай очакваната боксова среща се заговори за скандалното характеризиране на Кубрат Пулев в чуждестранните медии – там се акцентира повече върху осъдителната целувка с репортерката Джени Суши, за отношенията му с певицата Андреа и за определянето като расистки изказвания на българина по адрес на Джошуа.

Мачът за Световната титла в тежка категория е тази вечер, около полунощ, наше време. Кобрата ще се бори за 4 пояса (WBO, WBA, IBF, IBO), които към момента принадлежат на шампиона от Великобритания – Антъни Джошуа. При тегленето на спортистите на кантара вчера се получи спречкване между двамата, явно спорът ще бъде разрешен на ринга.

А само преди минути Кубрат Пулев написа следното в профила си във Фейсбук:

„Уважавам Антъни Джошуа, но виждам надменност в него още от 2017 г. Интелигентните хора не са надменни. Усещам силата, усещам енергията, която ми пращате от България!“