Месец след старта на ремонта на щанги залата, част от дейностите по него вече са приключени

Преди около месец стартира ремонтът на щанги зала „Иван Веселинов” в Асеновград. Още в края на миналата година стана ясно, че Общината ще кандидатства за финансиране за извършване на належащи основни ремонтни дейности в залата и последствие Министерството на младежта и спорта реши в нея да бъдат инвестирани близо 190 хил.лв. с ДДС.
Днес се убедихме, че обновяването тече с пълна сила, на обекта се работи и дори ремонтът вече е към края си, което потвърди треньорът на асеновградските щангисти Лъчезар Кишкилов.

Самото обновяване предвижда подмяна на старата дограма, монтаж на входна двукрилна врата с паник брава, ремонт на подова настилка, вътрешни стени, фасади и покрив, демонтиране на старите осветителни тела и монтиране на нови. Вижда се, че част от споменатото вече е факт. Разбира се ще бъдат изработени и така чаканите подиуми.
А паралелно със средства, дарени от спонсор, се ремонтират и съблекалните, баните, стаята на треньора и предверието на залата. Но тези дейности са една идея в застой, заради основния ремонт на сградата по проекта. Когато ремонтът приключи напълно спортистите от СКВТ „Асеновец” трябва да се сдобият и с възстановителен център, който ще разполага със сауна.