Обновяват частично стадион “Шипка”, търсят средства за нов спортен комплекс в Асеновград

Община Асеновград ще обнови доколкото е възможно стадион „Шипка” и ще търси финансиране за изграждане на нов спортен комплекс в града. Това съобщават от Общината.

Доста частни имоти от настоящия стадион са върнати на собствениците им, освен това на територията на стадиона има изградени и допълнителни спортни бази, което води до там да няма достатъчно място за изграждане на нови съоръжения на територията му, казват още от там. Ръководството на общината уверява категорично, че твърденията за продажба и застрояване на обекта, разпространени в публичното пространство, не отговарят на истината.

„Състоянието на сегашния стадион е доста окаяно. Ще се опитаме с минимални средства и текущ ремонт да го възстановим частично, за да може да се ползва докато успеем да намерим финансиране за реализиране на новото спортно игрище”, обясни пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Затова ръководството на общината взе решение да бъде изграден нов стадион на общински терен, разположен на Козановско шосе. Той е с обща площ от 42 декара. „Залагаме средства за изграждане на стадион и спортна зала там. На това място ще може да се изгради и паркинг”, допълни Димитров. За изготвяне на проект, по който да бъдат изградени стадион и многофункционална спортна зала, са заложени 130 000 лева. В обекта, освен футболно игрище, ще има и зони за волейбол, баскетбол и хандбал. Ще бъдат изградени съблекални и трибуни на стадиона, както и помощни съоръжения към него.