Осветиха щанги залата след мащабните ремонтни дейности

Зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов” вече е с нов облик. Мястото, където са започнали своите кариери европейски, световни и олимпийски шампиони не бе ремонтирано изцяло дълго време, сега то е обновено чрез държавно финансиране и днес там бе извършен водосвет, а треньори, бивши и настоящи щангисти и ръководството на града се поздравиха по повод новата придобивка за този спорт. Кметът д-р Христо Грудев заяви, че обновеното спортно съоръжение може само по себе си да мотивира младите хора да идват в залата и да тренират.

По време на водосвета отец Йордан Георгиев подари икона на Св. Троица на треньорът Лъчезар Кишкилов, която да остане в залата и да пази спортистите в бъдеще.

На събитието присъства и Димитър Димитров от българската федерация по вдигане на тежести, който пожела много успехи на всички от сферата на щангите в Асеновград.
Президентът на асеновградския клуб по щанги инж. Стефан Георгиев също изказа своята удовлетвореност от ремонта и посочи, че е изключително горд от постиженията на клуба. Георгиев изрази надежда, че пред залата след време ще има възможност да се направи бюст на основоположника на съвременните щанги Иван Веселинов, чието име носи и самата зала.