Втора контрола изигра новосформираният мъжки баскетболен отбор на „Асеновец 2005”

Мъжете към БК „Асеновец 2005” тренират усилено и вече имат зад гърба си две изиграни контролни срещи. През януари отборът бе сформиран, а през март се изигра и първата контрола и съответно се постигна и първата победа. Мъжете се изправиха срещу отбора на Чирпан и победиха със значителна точкова разлика – 95:25. На 7 май, петък, те имаха втора контролна среща – с „Пловдив баскет”. Още преди тя да започне треньорът на Асеновец Диян Гочев припомни, че мъжете все още са в подготвителен етап, но и ги поздрави за голямото желание, с което се хвърлят в играта.

Така мъжете се изправиха в своята втора контрола срещу „Пловдив баскет”, но за съжаление този път не успяха да преодолеят съперника и в крайна сметка загубиха мача. Това разбира се не трябва да ги обезкуражава, тъй като срещите за тях тепърва предстоят.
Междувременно тази събота девойките до 19 години от асеновградския клуб участваха в квалификационен турнир в Стара Загора. Момичетата от Асеновец се изправиха срещу Берое и Рилски спортист и както се очакваше и двата мача се оказаха доста трудни. Те загубиха със 117:42 от старозагорския тим и с 48:68 от Рилски спортист.